Opskrifter

Vi samler opskrifter til dig fra Latinamerika og Caribien, og siden bliver løbende opdateret med nye lækkerier, du selv kan tilberede.

Carnitas

Tacos med mexican pulled pork (carnitas)

 

6-8 portioner

800 g nakkekam (svin)

2 hele guajillochilier

5 fed hvidløg

2 tsk. fintrevet appelsinskal

Saften af en appelsen

Saften af en lime

1 spsk. japansk soja

1 spsk. stødt cayennepeber

1 spsk. tørret oregano

2 tsk. salt

Cirka 33 cl Coca Cola (ikke light)

 

Serveres med

Varme tortillaer

Sort bønnefyld

Tomatsalsa

Rucola

Evt. grøn salsa

 

Skær nakkekammen i små tern, og kom det i en smedejernsgryde (eller stegepose). Pil stilkene af chilierne. Hak hvidløget fint, og kom det op i gryden sammen med de hele chilier, appelsinskal, appelsin- og limesaft, soja, krydderier og Coca Cola. Kødet skal være dækket af væden, så tilsæt eventuelt lidt vand efter behov.

Lad retten småkoge under låg i to-tre timer, eller til kødet begynder at falde fra hinanden. Sigt væden fra, kom den op i en blender, og tilsæt de hele, kogte chilier. Blend, til blandingen har en jævn konsistens, og hæld noget af væden tilbage i gryden. Smag til, og tilsæt eventuelt mere af væden. Lad retten koge videre uden låg, indtil næsten al væde er fordampet.

Server retten sammen med varme tortillaer, sort bønnefyld, tomatsalsa, rucola og eventuelt grøn salsa.

Opskriften er, med tilladelse fra forlaget, taget fra bogen af "Ægte mexicanske tacos" af Malin Eriksson.

 

Limesuppe med kylling

 

Sopa de lima  

Limesuppe med kylling 

4 personer 

 

En nem og forfriskende suppe. 

 

1 kylling, ca. 1400 g 

1 1/2 liter vand 

2 tsk salt 

1 løg 

2 fed hvidløg 

Desuden 

1 løg 

3 tomater 

1 stor grøn peber 

1/4 habanerochili eller 1/2 frisk jalapeño eller 1 spsk hakket syltet 

2 spsk olivenolie 

3 limefrugter 

2 medium tortillas, gerne fra dagen før 

2 spsk olivenolie 

Salt 

 

Kog kyllingen op i 1 1/2 liter vand. Skum af. Kom salt, løg i både og hvidløgsfed i skiver i. Kog kyllingen 1 1/4 time. Tag kyllingen op, og del kødet i mindre stykker. Kasser skind og ben. Du skal kun bruge de 500 g af kødet. Resten kan du gemme og bruge i salater, sandwich eller som fyld i tortillas. 

Si suppen og skum fedtet af. 

Skær løg i tern. Skær tomaterne over, og fjern kerner og saft. Skær tomatkødet i mindre stykker. Rens og skær peberfrugten i tern. Hak chilien. 

Varm olien op i en gryde, og svits løg, tomater, peberfrugt og chili ca. 3-4 min., uden at det tager særlig farve. Tilsæt kyllingesuppe og saften af 2 limefrugter. Kom kyllingestykkerne i suppen, og varm kort igennem.  

Skær tortillas i strimler. Steg dem i olivenolie på en pande. Afdryp på køkkenrulle. Krydr med salt. 

Fordel suppen i tallerkener. Dryp med saft af den 3. lime. Fordel de sprøde tortillas over suppen. 

Opskriften er, med tilladelse fra forfatteren, taget fra bogen "Smagen af Moderne Mexico" af Bente Nissen Lundsgaard

Chokoladetærte med Kahlúa

Pie de Kahlúa 

Chokoladetærte med Kahlúa 

4-8 personer 

 

Dej 

100 g smør 

175 g hvedemel 

2 spsk sukker 

korn af 1 stang vanilje 

1 æg 

 

Fyld 

250 g mørk chokolade, ca. 60 % kakaoindhold 

1 1/2 dl piskefløde 

150 g flormelis 

100 g blødt smør 

3 spskKahlúa kaffelikør 

 

Pynt 

evt. sigtet kakaopulver 

 

Tilbehør: flødeskum og enten frisk frugt eller f.eks. frugtsalat med agavesirup og chili fra bogen. 

 

Smuldr smørret i hvedemel, sukker og vaniljekorn. Saml dejen med ægget. Lad dejen hvile i køleskab ca. 1/2 time. Udrul dejen, og for en smurt tærteform enten en aflang ca. 12 x 30 cm eller en rund ca. 24 cm i diameter hermed. 

Bag tærtebunden på midterste ovnribbe ved 180° ca. 25 min., til den er gylden og gennembagt. Afkøl bunden. 

Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Varm fløde og flormelis op til kogepunktet. Hæld fløden ned i chokoladens midte lidt efter lidt, og rør rundt. Når al chokoladen er smeltet, så tilsæt smørret i små klumper. Rør Kahlúa i. 

Fordel dette trøffelfyld i tærtebunden. Stil tærten tildækket i køleskabet et par timer, til trøflen er blevet fast.  

Server tærten med flødeskum, frugt og evt. et glas Kahlúa. 

Opskriften er, med tilladelse fra forfatteren, taget fra bogen "Smagen af Moderne Mexico" af Bente Nissen Lundsgaard

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

03.04 | 21:42

Hej,

Super fin side! Jeg kan godt lide at i går ned i dybden på emnerne!
Hvis i vil kan i også se min side her: https://www.sporttema.dk

Mvh.
Christian

...
23.01 | 08:17

denne sidde er god

...
27.09 | 13:35

hej Du !
jeg er ikke så skrap til computer, så min søn prøver at hjælpe mig
Jeg bor i Hedehusene, du kan eventuelt ansøge mig på Facebook,så kan vi udveksle tlf

...
08.01 | 15:17

Tak for din ros og interesse for Galapagos, som er et fascinerende sted. Vi havde en god eftermiddag i Fredericia og kommer gerne igen med vores andre foredrag.

...
Du kan lide denne side